Prolansys
Hőtérkép Felhőkép
Magyar  Deutsh English  SK HR 

Prolansys Kft.

 

Rólunk

A mezőgazdaságban tevékenykedő növénytermesztő gazdaságoknak kínálunk olyan új, innovatív növénytermesztési technológiákat melyekkel stabilan, gazdaságilag tervezhetőbben, olcsóbban tudnak növényeket termeszteni.
Organikus technológiáink vannak, mivel alapvető célunk a környezetterhelés visszaszorítása és a felhasznált kemikáliák csökkentése.
Biotechnológiai innovációink merőben új alapokat adnak a termelőknek, melyek használatával sokkal versenyképesebbé válnak gazdaságaink.

Kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a talaj felől és a zöld tömegen, levélzeten keresztüli növénytáplálásnak. Kizárólag szerves anyagokkal dolgozunk.
Azért tartjuk meghatározónak ezt az irányt mivel a növénytermesztést kínzó számtalan probléma forrása maga a túlzott kemikália használat és az ennek következtében elhatalmasodott költségek már a fenntarthatóság határait feszegetik.
Más eredményt elérni kizárólag akkor tudunk ha más módszereket alkalmazunk.

Kiemelt célként fogalmaztuk meg olyan technológiák kifejlesztését és terjesztésükben való részvételünket, melyek segítik visszaállítani eredeti és ideális talajállapotainkat, megkönnyítve ezáltal a tápanyagok feltárását, felvehetőségét, megfelelő hasznosulását növényeink számára.
Fontosnak tartjuk továbbá a talajaink szerves anyag készletének „feltöltését”, hiszen ezáltal a termesztési költségeink jelentősen mérsékelhetőek mind tápanyag-gazdálkodási-, mind növényvédelmi-, valamint talajművelési költségek tekintetében. Talajaink kémhatásának ideális „beállítása”, a szervetlen-, és szerves tápanyagok kimosódásának megakadályozása tekintetben rendelkezünk olyan technológiával, mely nemzetközi viszonylatban is egyedülálló.

Véleményünk és tapasztalataink szerint csak és kizárólag a módszereink megváltoztatásával és ezen keresztül a termelési költségek mérséklésével tudjuk felvenni a versenyt a folyamatosan és drasztikusan változó természeti körülményekkel és tudunk tervezhetően, stabilan növényeket termeszteni.

A cégcsoport 3000 Ha-on gazdálkodik és további 5000 Ha-on termeltet.
Éves szinten 9.000.000 liter tejet termel, 5.000.000 db brojlercsirkét nevel és 10.000.000 db brojlercsirkét dolgoz fel. Ezen felül rendelkezésre áll egy akkreditált, több mint 100 millió forint értékű legújabb technológiával felszerelt mikrobiológiai labor.
A cégcsoport rendelkezik Európa legkorszerűbb-, és legmodernebb technológiájával felszerelt biogáz üzemével, mely egyben az egyik legnagyobb is. Mindez 700 fő számára biztosít folyamatos megélhetést.

A növénytermesztés-technológiai fejlesztések mögött megfelelő gyártókapacitás áll, mely biztosítja a piaci igények folyamatos és egyre bővülő kiszolgálását. A gyártó egységek legmagasabb szintű minőségi követelményeinek biztosítása érdekében a legkorszerűbb technikákat használják. A gyártás jelenleg az ország több pontján, három üzemben történik

Technológiáinkat használják már több, mint 700 hazai gazdaságban, de partnereink száma folyamatosan bővül. Nemzetközi tekintetben pedig Törökországban, Szerbiában, Romániában, Szlovákiában, Szlovéniában.

 

Maximális partneri viszony

Jelenünket meghatározta a szemléletünkből fakadó elmúlt évek alatti tevékenységünk.

A gondolkodásunk helyességét támasztja alá az elmúlt évek eredményessége, mind szakmai-, mind gazdasági tekintetben. Az általunk képviselt gondolkodást követő gazdaságokban technológiáink alkalmazásával élhetőbb körülményeket tudtunk teremteni, amely segítségével már tervezhetőbben és anyagilag is jövedelmezőbben tudnak termelni.

Eltérően az eddigi, az ágazatban tevékenykedő alapvetően kereskedő cégektől, mi nem azért vagyunk motiváltak, hogy számtalan terméket, technológiát eladva minél nagyobb nyereséget érjünk el.

Ettől eltérően a mi kiindulási pontunk a szakmai felelősséggel felvállalt „szolgálat”. Vagyis a termelőkkel való szoros szaktanácsadói együttműködés meghonosítása, mely által a termelőnek nem egy „cég” leszünk a sok közül akitől vásárol valamit, hanem az a partner aki neki bármikor segíteni képes, akit bármikor megkereshet, akiben bízhat. Az a partner, akinek központi gondolata a probléma megoldása.

Jövőkép


Nem elégedünk meg azzal
, hogy rendelkezünk olyan biotechnológiákkal, melyekkel a fentebb említett célok megvalósíthatóak, folyamatosan fejlesztünk, új megoldásokat kutatva, megalapozva ezáltal újabb és újabb biotechnológiák kifejlesztését, melyek alkalmazásával az agráriumot stabilabb alapokra tudjuk helyezni.

A jövőben az intenzív háttérmunkának, kutatásoknak, folyamatosan zajló fejlesztéseknek köszönhetően újabb technológiákkal fogunk megjelenni és újabb beruházásokat fogunk végrehajtani gyártói oldalon.